O projektu – NADACE DOBRÉ DÍLO

Sociální projekt Hangáry Goretti navazuje na dlouholetou  práci Nadace Dobré dílo, zejména sestry Marie Goretti Boltnarové.

Smyslem projektu je:

materiální pomoc poskytovaná nemocnicím, zdravotnickým zařízením, sociálně zdravotním ústavům, humanitárním sdružením, školám a školským zařízením, farním charitám, sociálně charitativním sdružením při řeholních společenstvích a rodinám i jednotlivcům v sociální nouzi nebo těžké životní situaci po celé republice.

Projekt má tyto funkce:

1. materiální podpora boromejských i jiných sociálně zdravotních zařízení, neziskových sociálních projektů a charitativních organizací;
  2. získávání a zapůjčování kompenzačních pomůcek (polohovací postele, invalidní vozíky, chodítka, WC židle, sprchové židle, invalidní hole atd.) rodinám pečujícím o své staré a nemocné členy;
  3. sociální – potravinová, materiální a nábytková podpora potřebným na základě doporučení sociální služby;
  4. ekologická – příjem a výdej použitého, ale funkčního nábytku, bílé elektroniky (lednice, pračky, drobná elektronika do domácnosti), bytového textilu, nádobí a oblečení k dalšímu využití.

Zdravotní a sociální zařízení (boromejská i jiná)

Neziskové sociální projekty

Rodiny a jednotlivci v těžké sociální situaci